22:28 / 16.03.2024 Шоу-биз

Ані Лорак подала документи на отримання російського громадянства

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Ані Лорак у найближчі півроку планує отримати російське громадянство та паспорт. Про це повідомляє російське державне інформаційне агентство "РІА Новини" з посиланням на джерело в оточенні співачки.

Лорак готується до цього з осені 2022 року, коли Україна запровадила проти неї санкції за роботу в росії. За словами співрозмовника агентства, артистка подала документи на громадянство рф ще в лютому. Інші джерела цю інформацію не підтверджували. Сама Ані Лорак на момент публікації це не коментувала.

У 2016 році депутат держдуми Віталій Мілонов пропонував допомогти Лорак отримати російський паспорт, але тоді представник артистки сказав, що вона не збирається змінювати громадянство.

Ані Лорак (справжнє ім'я співачки - Кароліна Куєк) народилася в Чернівецькій області, у 2008 році їй присвоїли звання народної артистки України, вона представляла Україну на Євробаченні.

Артистка постійно дає концерти в росії і виступає в російських шоу, вона лауреат "Золотого грамофона", "Пісні року" та премії Муз-ТВ.

Ані Лорак прямо не висловлювалася про повномасштабну війну росії з Україною. Z-патріоти дорікали їй за допомогу українським біженцям. Під час війни у деяких російських містах скасовували виступи Лорак нібито через те, що вона збирала гроші для ЗСУ. У результаті співачка заявила, що "ніколи не надавала військової допомоги", а все життя займалася лише гуманітарною допомогою. Восени 2022 року Лорак потрапила під санкції України.

Підготував: Сергій Дага