16:06 / 19.02.2024 Шоу-биз

Чернетку сценарію "Зоряних війн" продали на аукціоні за 13,6 тис. доларів

Фото: bbc.com

На аукціоні у Великій Британії чернетку сценарію фільму "Зоряні війни" за $13,6 тисячі. Цей примірник належав актору Гаррісону Форду, але він випадково залишив його в орендованій лондонській квартирі в 1976 році, пише ВВС.

Це четверта чернетка сценарію фільму "Зоряні війни", який тоді називався "Пригоди Люка Старкіллера" — там також є персонажі й сцени, що не ввійшли в остаточний варіант стрічки. Сценарій неповний і без палітурки, його сторінки різного кольору, причому різнобарвні сторінки зазвичай є правками до білих.

Ще на аукціоні продали інші речі Гаррісона Форда. Там, зокрема, був лист від його агента Патриції МакКвіні і лист, у якому Форду дорікали за те, що він не зв’язався зі своєю дружиною, — його продали за $224. А ще за $6 081 продали замітку про зустріч Форда з продюсером "Зоряних війн" Робертом Воттсом.

Ці речі виставили власники квартири, яку в 1976 році орендував Форд. Вони також розповіли, що актор був "дуже милим і охайним орендарем", а ще купив рослини для їхнього саду і відвідав перший день народження сина.

Підготував: Сергій Дага