22:19 / 03.02.2024 Шоу-биз

Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

Фото: Квентін Тарантіно і Бред Пітт

Американський режисер Квентін Тарантіно запросив актора Бреда Пітта зіграти у фільмі "Кінокритик" (The Movie Critic). Про це повідомляють Deadline і The Hollywood Reporter.

Наразі незрозцміло, кого зіграє Пітт, не виключено, що йому дістанеться головна роль. Водночас галузеве видання Screen Rant пише, що раніше Тарантіно хотів запросити на головну роль актора до 35 років (Пітту у грудні 2023 року виповнилося 60 років - ред.).

Фільм "Кінокритик", зазначає видання, заснований на історії людини, яка померла у віці близько тридцяти років.

У березні 2023 року повідомлялося, що Квентін Тарантіно завершив роботу над сценарієм до фільму "Кінокритик". Через два місяці режисер розповів Deadline, що події фільму відбуваються у Каліфорнії в 1977 році, а фільм "заснований на історії людини, яка дійсно жила, але ніколи не була по-справжньому знаменита, і вона писала рецензії на фільми для порнографічних журналів".

Тарантіно розповів, що надихався своєю роботою підлітком, коли він завантажував порнографічні журнали у торговельний автомат. За його словами, в одному з журналів Тарантіно подобалися статті одного критика, який писав "уїдливо та розумно".

Ймовірно, це історія про американську журналістку Полін Кейл (Pauline Kael), яку називають одним із найвпливовіших кінокритиків в історії.

Наприкінці 1970-х Кейл працювала консультантом у Paramount, цей період збігається з місцем дії сценарію. Кейл, яка померла в 2001 році, була відома своїми бійками як з редакторами, так і режисерами. 

Поки невідомо, чи підписав Бред Пітт контракт на участь у фільмі Тарантіно. До кінця 2024 року Пітт зайнятий у фільмі про "Формулу-1" режисера Джозефа Косінскі для Apple. Зйомки "Кінокритика", як очікується, розпочнуться або наприкінці цього року, або на початку 2025-го.

Бред Пітт став першим актором, запрошеним на роль у фільмі "Кінокритик", який, можливо, стане останньою кінороботою Квентіна Тарантіно. Режисер говорив, що збирається за свою кар'єру зняти 10 повнометражних фільмів та вийти на пенсію до 60 років.

27 березня 2024 року Тарантіно виповниться 61 рік. Фільм "Кінокритик" стане 10-ю кінострічкою в його кар'єрі, якщо вважати дві частини "Вбити Білла" за один фільм.

"Кінокритик" стане третім спільним проектом Тарантіно та Пітта. До цього вони працювали разом у фільмах "Безславні виродки" та "Одного разу в Голлівуді". За роль каскадера Кліффа Бута у другому фільмі Пітт отримав "Оскар".

Підготував: Сергій Дага