19:31 / 27.01.2024 Шоу-биз

Румунія офіційно відмовилася від участі в "Євробаченні"

Фото: eurovision.tv

Телекомпанія TVR оголосила, що Румунія не буде брати участь у пісенному конкурсі "Євробачення-2024" через фінансові труднощі.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Рада директорів TVR ухвалила це рішення 25 січня. Телекомпанія заявила, що хотіла б представити Румунію на міжнародній арені, але їхній бюджет не дозволяє цього зробити.

TVR пояснила, що більша частина коштів була спрямована на інші пріоритетні проєкти, зокрема, на трансляцію літніх Олімпійських ігор у Парижі.

Румунська телекомпанія обіцяє повернутися до участі в "Євробаченні" наступного року.

"Рада директорів затвердила бюджет SRTv на 2024 рік, який не містить достатньо коштів, щоб гарантувати участь Румунії у часи, коли міжнародний конкурс диктує все більш високі стандарти", – повідомляє TVR.

"Євробачення-2024" відбудеться у Швеції, місті Мальме. Перший і другий півфінали конкурсу заплановані на 7 та 9 травня 2024 року, а грандфінал - на 11 травня.

Це рішення було сприйняте з жалем багатьма румунами. Вони вважають, що Румунія повинна брати участь у "Євробаченні", щоб представляти свою країну на міжнародній арені.

BAGNET нагадує, організатори нацвідбору в Україні на "Євробачення-2024" оголосили, що цьогоріч конкурс вестимуть три зірки: фронтвумен гурту "The HARDKISS" Юлія Саніна, телеведучий Тимур Мірошниченко та стендап-комік і волонтер Василь Байдак.

Підготував: Сергій Дага