22:21 / 09.12.2023 Шоу-биз

"Барбі" проти "Оппенгеймера": названо найкращі фільми 2023 року

Фото: itc.ua

Найбільша онлайн база даних фільмів IMDb визнала біографічну драму Крістофера Нолана "Оппенгеймер", що вийшла у 2023 році, найкращим фільмом.

У кінострічці головну роль виконав Кілліан Мерфі, а сюжет розповідає про створення атомної бомби Робертом Оппенгеймером.

Натомість головний конкурент фільму - романтична комедія "Барбі" від режисерки Грети Гервіг з Марго Роббі та Райаном Гослінгом в головних ролях - опинилася лише на 25-му місці.

Важливо зазначити, що наразі фільм "Оппенгеймер" має загальну оцінку 8,4 з 10 на сервісі IMDb, у той час як "Барбі" отримала оцінку 7 з 10. На Metacritic кінокритики оцінили стрічку Нолана на 89 балів з 100 (загальна позитивна оцінка), в той час як фільм Гервіг отримав 80 балів (в цілому позитивні відгуки). На Rotten Tomatoes "Оппенгеймер" має 93% позитивних відгуків від критиків, у той час як у "Барбі" – 88%.

Однак, не дивлячись на ці рейтинги, фільм "Барбі" виявився більш успішним у прокаті, здобувши вже понад 1,4 мільярда доларів, у той час як "Оппенгеймер" поки що зібрав трохи більше 950 мільйонів доларів у всьому світі. Варто зауважити, що обидва ці фільми є одними з найбільш касово успішних у 2023 році.

Найкращі фільми 2023 року за версією IMDb:

1. Оппенгеймер / Oppenheimer (США, Велика Британія, драма/біографія, режисер Крістофер Нолан).

2. Минуле не вмирає / Past Lives (США, драма/романтика, режисерка Селін Сон).

3. Вбивці квіткової повні / Killers of the Flower Moon (США, детектив/драма/кримінал/історичний, режисер Мартін Скорсезе).

4. Бідолахи / Poor Things (США, Велика Британія, Ірландія, романтика/наукова фантастика, режисер Йоргос Лантімос).

5. Анатомія падіння / Anatomie d'une chute (Франція, драма/кримінал/трилер, режисерка Жустін Тріє). Фільм-переможець цьогорічного Каннського кінофестивалю.

6. Людина-павук: Крізь Всесвіт / Spider-Man: Across the Spider-Verse (США, пригоди/супергеройське/анімація, режисери Хоакім Дос Сантос, Кемп Паверс та Джастін Томпсон).

7. Залишені / The Holdovers (США, комедія/драма, режисер Александер Пейн).

8. Місія неможлива: Розплата. Частина перша / Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (США, екшн/пригоди/трилер, режисер Крістофер Маккворрі).

9. Про сухі трави / Kuru Otlar Üstüne (Туреччина, Франція, Німеччина, драма, режисер Нурі Більге Джейлан).

10. Джон Вік 4 / John Wick: Chapter 4 (США, бойовик, режисер Чад Стагелські).