11:59 / 31.08.2023 Шоу-биз

Євробачення-2024: організатори почали прийом заявок від конкурсантів

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Розпочався відбір на участь у пісенному конкурсі "Євробачення-2024". Продюсером Національного відбору вдруге став музикант і композитор Дмитро Шуров (Pianoбой). Про це повідомлено на вебсайті Eurovision.

"Стартувало приймання заявок на участь у Нацвідборі на Євробачення-2024! Я хочу звернутися до всіх музикантів нашої країни: у вас є майже вісім тижнів, щоб створити власну пісню перемоги. Пісню року, яка представить Україну на глобальній міжнародній арені, порве всі чарти та виборе перше місце на цьогорічному Євробаченні. Я дуже чекаю на ваші пісні, ваш талант і заряд енергії зараз дуже потрібні нашій країні", – йдеться у повідомленні.

Відтепер відбір пройде із нововведеннями, одного з фіналістів глядачі зможуть обрати шляхом онлайн-голосування.

"Цього року фіналістів Нацвідбору обиратиму не тільки я. Поміж учасників лонглиста, на яких мені не вистачить місця в списку фіналістів, — а це мій найбільший біль минулого року, — буде проведене голосування. Глядачі оберуть свого фаворита, який отримає шанс позмагатися за перемогу у фіналі", – зазначається у повідомленні.

Участь у Нацвідборі можуть взяти артисти віком від 16 років. Як і в попередні роки, подати заявку на участь можуть як сольні виконавці, так і гурти, склад яких не перевищує шести осіб.

Раніше, організатори національного відбору "Євробачення" розкрили деталі нововведень у 2024 році. Музикант та композитор Дмитро Шуров повідомив, що незабаром розпочнеться приймання заявок на участь у національному відборі в Україні.

Підготував: Сергій Дага