13:34 / 17.07.2023 Шоу-биз

Голлівуд зупинив свою роботу через страйк акторів

Фото: Вікіпедія

Після неуспішних переговорів з великими студіями голлівудські актори вперше за понад 60 років приєдналися до страйку сценаристів, що призвело до припинення теле- та кіновиробництва. Про це повідомили Financial Times.

Після того, як профспілка SAG-AFTRA, що представляє понад 160 000 телевізійних і кіноакторів Голлівуду, одноголосно проголосувала за рекомендацію страйку після закінчення терміну переговорів щодо контракту, голлівудські актори прийняли рішення приєднатися до пікету сценаристів. Це сталося вперше за понад 60 років.

"Це перший страйк акторів і письменників з 1960 року, коли вони вийшли на вулицю через те, що телевізійні мережі платили за фільми занадто високі гонорари. У той час Рональд Рейган був президентом Гільдії кіноакторів, попередника SAG-AFTRA", - йдеться в повідомленні.

Під час переговорів між кіностудіями та профспілкою акторів акцент робиться на тих самих проблемних питаннях, які раніше призвели до страйку сценаристів. Особливо спірними є правила компенсації за фільми, які продаються стрімінговим сервісам, а також контрактні гарантії щодо використання штучного інтелекту в кіно і на телебаченні.

Боб Айгер, генеральний директор компанії Disney, заявив, що цей момент є "найгіршим часом у світі" для зупинки роботи, оскільки кіноіндустрія намагається повністю відновити свою діяльність після наслідків пандемії.

Підготував: Сергій Дага