13:34 / 04.04.2023 Шоу-биз

Асистент режисера фільму "Іржа" визнав свою вину у загибелі Галини Гатчінс

Фото: theguardian.com

Асистент режисера фільму "Іржа" Девід Голлс визнав свою вину у справі про загибель операторки з України Галини Гатчінс. Про це повідомило видання The Guardian.

Він отримав 6 місяців умовного терміну, 24 годин громадських робіт, має сплатити штраф у розмірі 500 доларів. Крім того, Голлс зобовʼязався пройти курси з безпеки вогнепальної зброї.

"Голлс не перевіряв кожен патрон у пістолеті, щоб переконатися, що це був муляж, а не бойовий патрон", — заявила державний обвинувач Карі Морріссі під час слухань у справі.

Голлс єдиний член складу фільму "Іржа", який уклав угоду про визнання провини. Прокурори заявили, що він сам звернувся до них і пішов на співпрацю.

Поки невідомо, чи буде він свідчити від імені обвинувачення на травневому попередньому слуханні, де вирішуватимуть, чи є достатні підстави для суду над актором Алеком Болдвіном і менеджеркою з реквізиту зброї Ханною Гутьєррес-Рід.

Болдвін не визнав своєї вини — заявив, що покладався на експертів зі зброї. Гутьєррес-Рід, яка відповідала за безпеку і навчання, також не визнає себе винною, за словами її адвоката.

BAGNET нагадує, голлівудському актору Алеку Болдвіну висунуть обвинувачення у ненавмисному вбивстві. Йдеться про справу стрілянини на знімальному майданчику фільму "Іржа" у жовтні 2021 року. Тоді загинула операторка українка Галина Гатчинс.

Раніше актор Алек Болдвін розповів свою версію того, що відбулося під час репетиції на знімальному майданчику "Іржі". Тоді операторку Галину Гатчинс смертельно поранили з реквізитного пістолета.

Проте родина загиблої операторки Галини Гатчинс подала позов проти актора Алека Болдвіна, помічника режисера та зброярки фільму "Іржа". Їх звинувачують у тому, що вони не дотримувалися правил безпеки, внаслідок чого загинула операторка.

Повідомлялося, що голлівудського актора Алека Болдвіна можуть притягнути до кримінальної відповідальності через загибель Галини Гатчинс.

Підготував: Сергій Дага