15:09 / 23.02.2023 Шоу-биз

Спілберг працює над серіалом про Наполеона за сценарієм Кубрика

Фото: Стівен Спілберг

Американський режисер Стівен Спілберг почав працювати над мінісеріалом про Наполеона Бонапарта за сценарієм нереалізованого фільму Стенлі Кубрика. Він складатиметься з семи епізодів і вийде на HBO. Про це триразовий лауреат премії "Оскар" заявив на пресконференції в рамках Берлінського кінофестивалю, пише видання Deadline.

У співпраці з Крістіаною Кубрик і Яном Харланом (вдова Кубрка та її брат. - ред.) ми створюємо великий проект для HBO за оригінальним сценарієм Стенлі "Наполеон".

Стенлі Кубрик активно цікавився біографією та життям французького імператора Наполеона Бонапарта після успіху "Космічної одіссеї 2001 року" (1968).

Він відмовився від створення фільму з огляду на досвід Сергія Бондарчука - великих видатків на "Війну та мир" і низьких зборів "Ватерлоо".

Стенлі Кубрик

Спілберг був залучений до проекту "Наполеон" щонайменше з 2013 року. Тепер він оголосив про організацію "великого виробництва".

У січні 2023 року фільм Стівена Спілберга "Фабельмани" (Fabelmans, 2022) відзначили кінопремією "Золотий глобус" як найкращий драматичний фільм. Сам Спілберг був удостоєний нагороди як найкращий режисер.

Підготував: Сергій Дага