15:47 / 10.08.2022 Шоу-биз

Перша українська пісня про тероборонівців завойовує соцмережі (аудіо)

Її написав та виконав Бо Бро.

Співак та автор пісень Богдан Полосенко, відомий під псевдонімом Бо Бро, ексклюзивно для Lenta.UA представив свій новий хіт, присвячений бійцям тероборони. Прослухати його можна на телеграм-каналі Lenta.UA.

Також виконавець розповів, як виникла ідея написання цієї пісні.

«24 лютого о 6-й ранку товариш повідомив, що село біля Шостки бомбять. Дружина у сльозах каже – під вікнами проїхав танк, діти, заклеювання вікон, збирання речей, адреналін, повітряні тривоги паніка…
Із сім'єю перебралися до «бункеру» – підвал офісу, де працював. Там було організовано гуманітарний штаб. Кожен робив що міг. Ураган змін змусив мене записувати реп на очевидну тему… Серед цивільних та військових, які організовували оборону Білогородського району, познайомився із полковником Дмитрашковським. Він послухав мій реп та помітив: чому немає пісні про ТРО?
Наступного ранку я прокинувся з приспівом у голові: «Звідки ти бро? Я з ТРО! Половина справи було зроблено. Залишалося загорнути приспів у сильні слова. Що було зроблено. Коли пісня була готова з мінімальним аранжуванням, потрібно було знайти звукозаписну студію. Згадав, що 8 років тому підвозив звукорежисер і власник студії PROUND RECORDS Євген MALAN. Набрав його, скинув приспів. Євген сказав - музика г...но, а слова бест! Вже наступного дня на студії розпочалася робота.
Так і з'явилася пісня Звідки ти бро? Я з ТРО! – розповів Богдан Полосенко.

Довідка Lenta.UA

Богдан Полосенко народився у Боярці у 1982р. Живе у Білогородці.
Змінив кілька десятків професій від столяра до менеджера з продажу.
Шкільний щоденник був червоним від зауважень учителів. По ньому можна було простежити весь день: «вранці спізнився на урок, швидко бігав коридором. На перерві курив у туалеті. На третьому уроці підклав кнопку вчительці на стілець.
Загострене почуття справедливості не давало спокою ні друзям, ні вчителям… Терпіла лише папір. На якому у поетичній формі викладав свої думки.
Із 8-го класу писав вірші. Звичайно про кохання. З дорослішанням (з 2014 року) тематика віршів пов'язана з Революцією гідності, війною.
«Війна… Як багато за ті я віддав би, щоб кожен із нас це слово не знав. Щоб слово любов було на вустах, не гинули люди від кулі невдах».
Першу пісню записав у 15 років на комп'ютерній програмі денсмашин. «Киса волохата» – назвали друзі цей шедевр гаражних дискотек. (Не надумайте гуглити цю пісню, тому що…бро)). Пізніше вирішив виконувати свої пісні у стилі реп.