13:15 / 20.06.2022 Шоу-биз

Володар "Оскара" затриманий за підозрою у зґвалтуванні

Фото: Пола Хаґґіс

Канадсько-американського режисера та сценариста Пола Хаґґіса затримали в італійському місті Остуні у регіоні Апулія за звинуваченням у сексуальному насильстві. Про це пише італійська преса з посиланням на заяву прокуратури, повідомляють Podrobnosti. 

Власник двох "Оскарів" за фільм 2004 року "Зіткнення" (Crash) перебував в Остуні на півдні Італії, де проходив місцевий фестиваль Allora Fest.

Згідно з висунутим обвинуваченням, Хаґґіс примусив до сексу молоду іноземку, яку потім залишив в аеропорту Бріндізі в "поганому фізичному та психологічному стані". Співробітники аеропорту та прикордонники надали жінці допомогу.

Її доправили до лікарні, де був активований протокол для жертв насильства. Потім жертва подала скаргу. На її підставі Хаґґіс був затриманий.

Хаґґіс є сценаристом фільму "Крихітка на мільйон доларів" (Million Dollar Baby), який отримав чотири премії "Оскар" в 2005 році. За його сценарієм також знято два фільми "Бондіани" - "Казино "Рояль"" і "Квант милосердя".

Сценариста вже не вперше звинувачують у сексуальних домаганнях. 2017 року проти Хаґґіса подала позов жінка на ім'я Хейлі Брест. Потім про домагання з боку Пола Хаґґіса заявили ще троє жінок. Він усі звинувачення заперечував.

Підготував: Сергій Дага