11:23 / 12.04.2023 Пресс-релизы

Оновлення програми в Tesla: нова версія з додатковою інформацією про акумулятор і надмірну сонячну зарядку

В даний час випускається нова версія програми Tesla для смартфонів з доступом до її електромобілів та енергетичних систем. Згідно з інформацією в німецькому App Store Apple, версія 4.19.0 не містить нічого, крім «невеликих виправлень та покращень». Але це здається глибоко укоріненим, тому що принаймні повинна бути прихована нова функція, за допомогою якої ви можете заряджати свою власну Теслу лише надмірною електрикою від фотоелектричної системи.

По темі: купити Тесла 3 можна легко в Україні тут

Синя смуга розряду батареї Tesla

Згідно зі звітом блогу Electrek , невеликі покращення програми, які були згадані, але не задокументовані окремо, включають додаткову інформацію про стан батареї підключеної Tesla. Рівень заряду батареї, як і раніше, відображається горизонтальною зеленою смугою, але нещодавно в кінці з'явилася синя смуга. Це показує, який відсоток потужності недоступний через холод.

У німецькій версії програми Tesla смуга батареї для Model X від teslamag.de також була розширена синім кольором у п'ятницю, але лише мінімально, ймовірно, через помірні температури.

Ще одне нововведення спочатку не було видно ні в американській, ні в німецькій версії програми, але, згідно з аналізом @Tesla_App_iOS, воно вже має бути підготовлене у програмуванні: функція під назвою "Drive on Sunshine". Замість одного ліміту завантаження ви, як і раніше, встановлюєте два. До нижнього заряджається щоразу, коли Tesla, що належить додатку, підключена до мережі, а до верхнього лише в тому випадку, якщо для нього доступна фотогальванічна енергія.

Зайва зарядка лише з Powerwall?

Більш детальна інформація про це поки недоступна, оскільки вона не згадується у примітках до версії, але, мабуть, йдеться про локальний надмірний вимір у домашній мережі, в якій також заряджається відповідна Tesla. Якщо у вас є фотогальваніка на даху, ви можете бути впевнені, що ваша Tesla продовжуватиме заряджатися від нижньої межі лише в тому випадку, якщо від вашої власної системи залишиться достатньо електрики. Таким чином, можна уникнути покупки за вищими цінами в Інтернеті.

По темі: де придбати Тесла Y в Києві

Однак це має працювати тільки в тому випадку, якщо хоча б один Tesla Powerwall є частиною домашньої установки – система повинна вимірювати десь майже в реальному часі, скільки сонячної енергії виробляється та скільки її використовується десь. У США стаціонарна батарея Tesla останнім часом знову продається окремо, після того як з квітня 2021 року вона була доступна тільки разом зі звичайною фотоелектричною системою або сонячним дахом і навпаки.