17:43 / 28.12.2021 Пресс-релизы

Довговічна краса, або як потрібно обирати натуральне каміння для житла

Натуральний камінь – це універсальний матеріал для будівництва та ремонту. З ним буде надійно, затишно та ошатно. Головне, стверджують в компанії Kanyon, де знають все про каміння, потрібно правильно його вибрати. А в цьому допоможуть знання про природні властивості матеріалу та розуміння, які будуть умови його експлуатації.

Також вдалим вибір буде тоді, коли ви врахуєте навіть найдрібніші нюанси перед ремонтом.

Передпокої

Саме ця частина оселі зустрічає господарів та гостей. По ній можна робити висновки, як буде виглядати квартира чи будинок в цілому.

Зазвичай у передпокої натуральним каменем облицьовують стіни та підлогу. В першому випадку можна використовувати будь-який натуральний камінь, адже на стінах не буває надмірної вологи, бруду, хімічних речовин, те ж саме можна сказати і про механічне стирання. В цих зонах можна використовувати вапняк, доломіт, які мають ефект грубого сколу. Чудово будуть виглядати і гладенькі плити – мармур чи граніт.

А ось уже для підлоги потрібно більш ретельно вибирати натуральний камінь. Про матеріал із пористою структурою варто взагалі забути. Кращим варіантом може стати граніт. Це дуже міцний матеріал, який служитиме довго і не втратить свій зовнішній вигляд. Доповнити дизайн підлоги може камінь галька.

Ванна кімната

Цьому приміщенню варто приділити найбільше уваги, адже воно має бути не лише комфортним і затишним, а й безпечним, особливо підлога. Також через надмірну вологу та пару на камінні може з’являтись вапняний наліт та грибок. Звичайно, запобігти цьому може гарна вентиляція та обробка спеціальними засобами. Та ці ризики можна мінімізувати правильним вибором каменю.

Мармур має пористу структуру. Щоб убезпечити цей матеріал від впливу вологи, його потрібно постійно обробляти спеціальними пропитками. З гранітом буде краще, адже він більш щільний. Доглядати за гранітом у ванній кімнаті потрібно наступним чином: регулярно протирати стіни від води.

Підлога у ванній кімнаті повинна бути із шорсткою поверхнею, щоб не було слизько.

Кухня

В цьому приміщенні натуральним каменем можна облицьовувати як стіни, так і підлогу, зробити з нього підвіконня, стільниці, барні стійки.

Для підлоги кращий варіант – темний, червоний та сірий граніт. А от стільницю можна зробити із мармуру, та все ж краще обрати граніт. Цей матеріал збереже гарний зовнішній вигляд, і на нього не будуть впливати кислотовмісткі продукти під час приготування їжі. Граніт на кухні - це красиво, надійно, безпечно, і він потребує мінімум догляду.

Житлові кімнати

В цих приміщеннях натуральний камінь має бути акцентом, тому його використовувати потрібно в облицюванні камінів, балясин, перил на сходах. В цьому випадку можна обрати практично будь-який натуральний камінь, він обов’язково приміщення зробить вишуканим.