19:15 / 30.01.2020 Политика

У ЦВК відбулася робоча зустріч з дипломатами посольства Франції в Україні

30 січня у Центральній виборчій комісії відбулася робоча зустріч Голови Комісії Олега Діденка з політичним радником Посольства Франції в Україні пані Миріам Галлан та першим секретарем Посольства паном Люсьєном Талле. У заході також взяв участь член Комісії Сергій Постівий.

Під час спілкування сторони обговорили широке коло питань.

Йшлося про Виборчий кодекс України, що набрав чинності 1 січня нинішнього року, в розрізі майбутніх місцевих виборів, які відбудуться восени 2020 року, та забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб.

Окрема увага була приділена питанню адміністрування виборів на деокупованих територіях, у разі прийняття відповідного закону.

Учасники зустрічі висловили спільну думку щодо необхідності проведення просвітницької кампанії серед виборців з огляду на законодавчі зміни, що відбулися.

На запитання французьких колег щодо готовності електронних ресурсів Комісії до кіберзагроз Олег Діденко зазначив, що питання кіберзахисту Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" та Державного реєстру виборців набуває особливої актуальності в умовах гібридної війни. "Сьогодні ми докладаємо значних зусиль, щоб своєчасно відповідати на ці виклики. Систематично оновлюється апаратно-технічний комплекс, який забезпечує роботу ЄІАС "Вибори" та Держреєстру виборців", – резюмував він. 

На завершення заходу Олег Діденко та пані Миріам Галлан висловили переконання, що дух відкритості, притаманний співпраці між Центральною виборчою комісією та Посольством Франції в Україні протягом насиченого виборчого періоду 2019 року, буде традиційно зберігатися й в майбутньому.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії