23:13 / 05.11.2019 Политика

Експерт: Непрофесійний міністр інфраструктури доводить авіацію до банкрутства

Нещодавно міністр інфраструктури Владислав Криклій зробив голослівну заяву, що вітчизняна авіа компанія МАУ може стати банкрутом.

“Розберемося, в яких умовах вони працюють: 20 % ПДВ на внутрішні перельоти, акцизний збір – 32 долари за тону палива, хоча всіх цих моментів немає в європейських країнах. Не кажучи про те, що війна, яка призвела до заборони на прямі рейси в Росію, а також транзитні рейси над її територією, що викликало подовження маршруту та його подорожчання” - пише політичний експерт Наталія Білоус на своїй сторінці в Facebook.

Для оптимізації зазначених експертом витрат, МАУ скорочує ряд рейсів. Зокрема, мова йде про такі світові столиці, як: Рига, Мінськ, Амман, Пекін. Це робиться для оздоровлення економіки компанії. Про банкрутство мови не йде, проте міністр інфраструктури своїм небажанням глибше розібратися в проблемі - створює кризову для авіакомпанії та для економіки загалом ситуацію.

“В іноземців виникатиме думка, що Україна - це якась сіра зона, в якій постійно нестабільність. Зупинити роботу масштабного, національного, багаторічного авіапідприємства - це те ж саме, що залишити країну повністю без електроенергії.” - підкреслила Наталія.

ТЭГИ: