19:06 / 31.10.2019 Политика

Члени ЦВК взяли участь у презентації модельного веб-ресурсу ТВК на місцевих виборах

31 жовтня у Центрі управління навчанням учасників виборчих процесів при Центральній виборчій комісії відбулася презентація пілотного проекту "Модельний веб-ресурс територіальних виборчих комісій на місцевих виборах. Цей продукт розроблено Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

Захід, в якому взяли активну участь члени Центральної виборчої комісії, провів спеціаліст з питань виборів та врядування Координатора проектів ОБСЄ в Україні Євген Побережний.

Головною метою створення сучасного веб-ресурсу є значне покращення обміну інформацією між територіальними виборчими комісіями та Центральною виборчою комісією щодо організації підготовки та проведення місцевих виборів.

Впровадження цього інформаційного ресурсу на практиці повинно стати ефективним шляхом вирішення питань інформування громадськості, а також інструментом інформаційного обміну між організаторами виборів. При цьому планується всебічне урахування потреб і завдань, покладених на відповідні виборчі комісії. Крім того, вебресурс дозволить забезпечити стандартизоване  і максимально повне відображення великого обсягу інформації, пов'язаної з місцевими виборами, на всій території України.

За словами Євгена Побережного, поки що презентований веб-ресурс знаходиться на стадії розробки. Тож його автори готові врахувати всі конструктивні зауваження, рекомендації та пропозиції членів Центральної виборчої комісії.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісі