11:37 / 27.09.2019 Политика

Як Порошенко своїх людей до команди Зеленського інтегрував, або чому ми ніколи не поборемо корупцію

Петро Порошенко залишив Володимиру Зеленському декілька вкрай не приємних «подарунків». По-перше, це натягнуті відносини з керівником єдиної країни, яка може захистити нас від Росії – Президентом США Дональдом Трампом. А по-друге, зі знищеною системою боротьби з корупцією, а отже – з тотальною корумпованістю на всіх рівнях. Це знищує наш імідж в ЄС та цивілізованому світі, руйнує економіку, деформує суспільство, норми моралі тощо. 

Дуже цікаво, що люди, руками яких знищувались відносини з США та руйнувалась антикорупційна інфраструктура – досі на своїх посадах. Це Директор НАБУ Артем Ситник і керівник САП Назар Холодницький. 

Саме ці люди напередодні виборів в США активно відпрацьовували «гарне ставлення» з боку Посла США М. Йованович і навипередки носили їй уривки з так званої «амбарної книги Партії Регіонів». Роздавали інтерв’ю ЗМІ, що підтримували Демократів і таврували Пола Манафорта. Не думаючи про геополітику і не зважаючи на те, що втручаються таким чином в іноземну передвиборчу кампанію. Тепер Володимиру Зеленському доводиться розгрібати ці всі дипломатичні завали. 

Тепер Холодницький плаче, що став персоною нон-грата в США, а Ситник намагається вислужитись перед новою адміністрацією.

Від геополітики, до справ земних. Саме недолугість, інфантилізм та спрага до наживи Ситника та Холодницького примусили їх спочатку спільно торгувати справами, а потім – посваритися. Всього на всіх не вистачає… Узяти хоча б знищену справу В.Альперіна, де спочатку Ситник разом з Углавою хотіли 3 млн. доларів за зняття арештів з рахунків, а потім Н.Холодницький разом з В.Луценком зробили це лише за 1 млн. доларів США. І це при тому, що зняття арешту з рахунків було вимогою Альперіна для фінансування компанії П.Порошенко. До речі, ця справа розсварила Назара і Артема більше ніж загальновідомі «рибки» (прослуховування з акваріуму).

Знаючи ці і багато інших «продєлок» Ситника і Холодницького П.Порошенко досить міцно тримає над ними контроль. Тому жодних просувань у справах з топ-корупціїї бути не може, а от імітація боротьби продовжиться. 

Єдиним шляхом для оновлення іміджу країни та початком реальної боротьби з корупцією є звільнення цих агентів П.Порошенка в новій системі влади і повне перезавантаження цих органів. І якщо з Назаром Холодницьким має розібратися Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, то Артема Ситника має звільнити Президент України Володимир Зеленський. 

Саме на це спрямована петиція https://petition.president.gov.ua/petition/72898, яка поступово набирає підписи небайдужих громадян, у тому числі співробітників НАБУ і САП.