18:55 / 06.09.2019 Политика

Якщо міністр Інфраструктури Владислав Криклій не звільнить Лавренюка, біля Кабміну обіцяють акцію громадянської непокори

Акцію громадянської непокори анонсували представники громадськості у відповідь, на перепризначення Юрія Лавренюка на посаду заступника міністр інфраструктури України.
 
Зокрема про це на сторінці у Facebook написав активіст, очільник громадської організації «Інфраструктурна рада» Володимир Шульмейстер.
 
У разі, якщо Кабмін не звільнить Юрія Лавренюка з посади заступника Міністра інфраструктури, Володимир Шульмейстер, разом із представниками бізнесу, які його підтримали, обіцяють влаштувати акцію громадянської непокори біля будинку Уряду.
 
Він написав звернення до прем’єра Олексія Гончарука та до Міністра інфраструктури Владислава Криклія, де виклав своє бачення перспективи такого кадрового рішення.
 
Шульмейстер заявив, що під час керівництва Лавренюка, в міністерстві відбулись гучні корупційні скандали та викривались схеми з неефективним габаритно-ваговим контролем на дорогах, продажем дозволів для здійснення міжнародних автоперевезень, інспекційних поборів тощо.
 
Юрій Лавренюк обіймає посаду заступника міністра з 2016 року, і до сьогоднішнього дня мав ключовий вплив на всі державні підприємства, які перебувають у віданні Міністерства інфраструктури, такі як: Адміністрація морських портів України, «Аерорух», «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» та інші.
 
В результаті роботи Лавренюка, в Міністерстві було знищено нагляд за безпекою мореходства в портах, через так звану «реформу капітанів суден», комерціалізацію охорони територій морських портів, створення державного підприємства «Морсічсервіс», яка нав’язує морським агентам платні послуги по оформленню судна зазначає Шульмейстер.
 
Представники бізнес-спільнот, громадські організації підтримали звернення Володимира Шульмейстера. Серед них авторитетні організації: ГО «Український транспортний союз», ПАТ «Азовський центр підготовки моряків», «Морська палата України», Асоціації морських агентств України, «UPSS Terminals» та інші.
 
«Я особисто обіцяю, що зроблю все можливе, щоб донести невідворотність повної зміни керівництва Міністерства інфраструктури до Президента України», - написав Шульмейстер.
 
Володимир Шульмейстер у зверенні також написав, що діяльністью Лавренюка на посту заступника Мінінфраструктури має зацікавитись не тільки нове керівництво відомства, а і новий Генпрокурор.
 
Політичний експерт Богдан Бондаренко також виразив власне занепокоєння можливістю перепризначення Юрія Лавренюка та сказав, що нова команда потребує представлення нових осіб на керівних посадах.
 
Бондаренко зазначив, що важливо, щоб нові кадри не були представниками старої еліти, що можуть бути причетні до корупції чи махінацій. Стара команда це «одного поля ягоди», що знають один одного та будуть підтримувати.  

 Нова команда має складатись і тих людей, які не пов’язані з минулими елітами. Тому, вкрай важливо, щоб нове керівництво міністерств та відомств уважно вивчали своє оточення, їх досвід та репутацію. Якщо уважно придивитись, то деякі з представників минулої влади, а це стосується не тільки найвищих посадовців, а їх заступників та радників, можуть бути причетні до незаконних схем чи корупції.

ТЭГИ: