09:15 / 10.07.2019 Политика

Зе-пігулка для лікаря: Чому Зуб топить Зеленського?

Оголошуючи позачергові вибори до парламенту, Президент України Володимир Зеленський розраховує отримати у Раді власну більшість, аби нарешті налагодити владну вертикаль. Проте оприлюднені кандидатські списки «Слуги народа» показили суспільству те, що новий Президент наступає на чергові старі граблі своїх попередників.

За даними соціологів до складу майбутньої Ради від «Слуги народу» може потрапити в меншій мірі 126 народних депутатів, не враховуючи мажоритарників. Десятки кандидатів-списочників «Слуги народу» вже потрапили у різного роду скандали. Більшість з них пов’язані з повною некомпетентністю представників політичної сили.

Набагато цікавіші речі із «Слугою народу» відбуваються на мажоритарних округах, в котрі встигли влізти або ж колишні регіонали, або політики-імпотенти, котрі намагаються використати на свою користь поки ще високий рейтинг Президента для того, аби отримати депутатський мандат.

Наразі невідомо до кінця хто погоджував списки Зе-мажоритаників, проте їх велику частину Зе-командою назвати не можна. Це звичайні політичні хамелеони, котрі щоразу змінюють свій колір.

Для прикладу, 209 виборчий округ, котрий включає в себе Ніжин, Носівку, Ічню, Варву та Срібне, їх райони, потерпає від кандидата-імпотента від «Слуги народу» лікаря Валерія Зуба. Очевидно, що рейтинг партії він з усіх сил намагається використати, неначе пігулку Віагри тільки для підняття свого політичного рейтингу. Адже жодних конкретних справ для округу Зуб так і не зробив. Передвиборча кампанія ним повністю провалена та позбавлена будь-якої логіки, єдина надія – високий партійний рейтинг.

Адже починаючи з 2010 року Валерій Зуб уже змінив 4 парії: Блок Юлій Тимошенко, Партія регіонів, Блок Петра Порошенка а тепер вже «Слуга народу».

Ведення передвиборчої агітації Валерієм Зубом теж заслуговує на увагу. Адже кандидат почав банально використовувати адміністративний ресурс та діяти за старою доброю схемою Партії регіонів.  Так працівниками штабу кандидата, не дивлячись на пряму заборону законом, є державні службовці Ніжинської РДА. А саме заступник Оксана Мелашенко та голова Вячеслав Івашин, котрі займаються банальним згоном мешканців Ніжина та району на зустрічі з Зубом.  Наприклад для проведення зустрічі в селі Степові Хутори зганяли працівників «Індустріальної молочної кампанії», «Агропрогресу», Носівського цукрового заводу, а в також пайовиків даних підприємств.

Крім цього вартісний політтехнолог Зуба киянин Андрій Кислинський, котрий відомий своєї співпрацею з регіоналами застосовує банальні методи підкупу виборців. Так людям похилого віку Зе-команда дарує тонометри.

Крім того у рамках передвиборчої агітації працівникам Ніжинської міської та районні лікарень кандидат Зуб організував професійний огляд чернігівськими врачами, одни із яких працівник установи, котру очолює Валерій Зуб, його син Олексій Зуб. Чи не є це прямим зловживанням влади.

Сам кандидат тільки волає на кожному кроці, що він представник «Слуги народу». Більше жодних дій та агітації і навіть підтримки президентської партії.

Місцеві активісти Зе команди розповідають, що кандидат жодного вкладу у розвиток партійної інфраструктури робити не збирається і не веде агітацію за президентську партію.

Очевидно, що збираючи у президентську команду подібних до Зуба кандидатів, ЗЕ команда, не аби як підставляє президента. Адже адмінресурс не працює доведено починаючи з 2010 року, а соціологія наука майже точна. Маючи досить посередній рейтинг, Валерій Зуб, може отримати довічний статус першого непрохідного.

Подібні до Зуба маргінали у разі зміни влади знову змінять своє політичне забарвлення та стануть командою вже іншої нової влади.

А поки такі як Зуб ховаються за рейтинги «Слуги народу» Володимира Зеленського, самі рейтинги «Слуги народу» стрімко падають і результат падіння становить 5 відсотків за місяць. Чи продовжиться таке падіння далі – залежить від Зеленського, адже саме він має позбутися від таких персонажів у своїй команді як Валерій Зуб.