21:58 / 21.06.2019 Политика

ЦВК зареєструвала 1 160 кандидатів у народні депутати України

21 червня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 31 травня 2019 року № 919.

Окрім того, Комісія зареєструвала 183 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України.

Також Комісія зареєструвала 1 кандидата у народні депутати України, висунутого ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ "НАШ КРАЙ", в ОВО № 58 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Таким чином, сьогодні Комісія зареєструвала 184 кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах, у тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 183, висунутих політичними партіями – 1.

Відтак, всього станом на 21 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 1 076 кандидатів у народні депутати України, в тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 927, висунутих політичними партіями – 149.

Під час сьогоднішнього засідання Комісія зареєструвала 139 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. А саме:

63 – ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "УКРАЇНСЬКА СТРАТЕГІЯ ГРОЙСМАНА";

76 – ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СИЛА І ЧЕСТЬ".

Таким чином, всього станом на 21 червня ЦВК зареєструвала 1 160 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків 8 політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України.

Окрім того, зареєстровано довірених осіб деяких кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.

Зареєстровано 2 уповноважених осіб політичної партії "Громадянська позиція" в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України.

Також зареєстровано представника Політичної партії "Об’єднання "САМОПОМІЧ" у ЦВК з правом дорадчого голосу Зубача Л.Л., представника ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ПАРТІЯ ШАРІЯ" у ЦВК з правом дорадчого голосу Архіпова К.С., представника Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК"  у ЦВК з правом дорадчого голосу Забарського В.В., представника політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" у ЦВК з правом дорадчого голосу  Власенка С.В., представника ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" у ЦВК з правом дорадчого голосу Загоруйко А.Л. на позачергових виборах народних депутатів України.

З метою забезпечення належної організації підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року та беручи до уваги Рішення Конституційного Суду України від 20 червня 2019 року № 6-р/2019 у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів", ЦВК доручила окружним виборчим комісіям здійснювати у повному обсязі видатки, пов’язані з виконанням ними своїх повноважень, установлених Законом України "Про вибори народних депутатів України", та видатки для потреб дільничних виборчих комісій відповідно до затверджених Комісією єдиних кошторисів видатків відповідних окружних виборчих комісій для підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України.

Затверджено рішення низки окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Внесено зміни технічного характеру до постанови ЦВК від 19 липня 2012 року № 122.

Також Комісія внесла зміни до деяких своїх постанов в частині викладення відомостей щодо окремих кандидатів у народні депутати України.

Комісія визнала Запорожця В.П. та Мельник Н.М. такими, що відмовилися від балотування кандидатами у народні депутати України в ОВО № 105 та № 106 відповідно на позачергових виборах народних депутатів України, оскільки вони подали до ЦВК заяви щодо відкликання своїх заяв про самовисування кандидатом у народні депутати України в зазначених ОВО.

Окрім того, відмовлено в реєстрації 5 кандидатів у народні депутати України,  висунутих в порядку самовисування в ОВО. А саме: Балоги І.І. – в ОВО № 70, Довгого В.О. – в ОВО № 102, Мармуляк А.С. – в ОВО № 116, Лопушанського А.Й. – в ОВО № 125, Германа М.В. – в ОВО № 203.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії