19:39 / 11.06.2019 Политика

ЦВК зареєструвала 118 кандидатів у народні депутати України

11 червня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 31 травня 2019 року № 919.

Окрім того, Комісія зареєструвала 23 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в ОВО у порядку самовисування, а саме: Рзаєва Р.А. – в ОВО № 31, Колесника М.Ю., Колесніка М.Ю. – в ОВО № 33, Гаву С.М., Карапиш Ю.М. – в ОВО № 37, Бордюга К.Д. – в ОВО № 39, Зубова В.С. – в ОВО № 48, Пешка А.В. – в ОВО № 62, Куйбіду В.Є. – в ОВО № 84, Жовноватюка О.М., Коверзнєву К.В., Меленевського Д.Е. – в ОВО № 101, Ільюка А.О. – в ОВО № 128, Жела Д.В. – в ОВО № 129, Вадатурського А.О. – в ОВО № 130, Кобзаренка А.Д.– в ОВО № 161, Микитася М.В. – в ОВО № 206, Дмитрієва М.В., Харитонова А.О. – в ОВО № 211, Васильєва О.В., Кіпоренка Є.В. – в ОВО № 214, Василевича В.С. – в ОВО № 222, Гончарову Т.І. – в ОВО № 223.

Всього станом на 11 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 118 кандидатів у народні депутати України, в тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 111, висунутих політичними  партіями – 7.

Також зареєстровано довірених осіб деяких кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих  в одномандатних виборчих округах.

Окрім того, Комісія відмовила Громадській організації "АДВОКАТСЬКА ФІРМА "АГЕНТ"" у наданні дозволу мати офіційних спостерігачів під час позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року, оскільки відповідне клопотання надійшло до ЦВК з порушенням строку.

Розглянувши відповідне звернення,  Комісія зареєструвала 13 офіційних спостерігачів від Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Таким чином, станом на 11 червня Комісією зареєстровано 24 офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій на позачергових виборах народних депутатів України.

За сумлінне виконання своїх обов’язків щодо організації підготовки проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, реалізації і захисту конституційних виборчих прав громадян України, за сприяння Комісії у здійсненні нею передбачених законодавством України повноважень ЦВК нагородила Почесною грамотою Центральної виборчої комісії та відзначила Подякою Центральної виборчої комісії членів окружних виборчих комісій з виборів Президента України, працівників органів ведення та регіональних органів адміністрування Державного реєстру виборців, органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, а також працівників Секретаріату, патронатної служби Центральної виборчої комісії та Служби розпорядника Державного реєстру виборців.

Окрім того, Комісія відмовила в реєстрації 3 кандидатів у народні депутати України: Дубинського М.М., висунутого на позачергових виборах народних депутатів України в порядку самовисування в ОВО № 93, Кононенка А.Е. – в ОВО № 94, Семенчева І.І. – в ОВО № 183, у зв’язку з відсутністю документів, зазначених у частині другій статті 55 виборчого закону.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії