18:54 / 28.02.2019 Политика

Вибори-2019: ЦВК зареєструвала 42 офіційних спостерігачів на чергових виборах

28 лютого відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Розглянувши подання суб’єктів подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій з виборів Президента України про заміну їх членів, Комісія внесла зміни до складу ОВК з виборів Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 18 лютого 2019 року № 331.

Комісія зареєструвала довірених осіб кандидата на пост Президента України Садового А.І. на чергових виборах Президента України 31  березня 2019 року у 20 територіальних виборчих округах.

Окрім того, ЦВК скасувала реєстрацію довіреної особи кандидата на пост Президента України Данилюка О.В. у ТВО № 78 та зареєструвала його довірених осіб у 80 ТВО.

Комісія зареєструвала довірених осіб кандидата на пост Президента України Зеленського В.О. у 20 ТВО.

Також зареєстровано довірених осіб кандидата на пост Президента України Петрова В.В. у 23 ТВО.

Зареєстровано довірену особу кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В. на чергових виборах Президента України Друзенка Г.В. в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі.

ЦВК зареєструвала довірених осіб кандидата на пост Президента України Наливайченка В.О. у 58 ТВО.

Зареєстровано довірених осіб кандидата на пост Президента України Богомолець О.В. у 3 ТВО.

Розглянувши відповідні звернення, Комісія зареєструвала 42 офіційних спостерігачів на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року: 26 – від Світового Конґресу Українців, 15 – від Міжнародного Республіканського Інституту (МРІ), 1 – від Республіки Молдова.

Таким чином, станом на 28 лютого 2019 року Комісія зареєструвала 399 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій та іноземних держав на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Внесено зміни до деяких постанов Комісії.

Окрім того, Комісія затвердила єдині кошториси видатків окружних виборчих комісій з виборів Президента України 10 територіальних виборчих округів для підготовки та проведення чергових виборів Президента України на загальну суму 54 млн 6 тис. 776 гривень.

Таким чином, станом на 28 лютого 2019 року Комісія затвердила єдині кошториси видатків ОВК з виборів Президента України 155 територіальних виборчих округів для підготовки та проведення чергових виборів Президента України.

Внесено також зміни до постанови ЦВК від 17 серпня 2016 року № 376 "Про тендерний комітет Центральної виборчої комісії".

Комісія відмовила у задоволенні запиту на інформацію Павліченка Д.О. щодо надання йому "поштових адрес постійного місця проживання", електронних адрес та номерів телефонів усіх кандидатів на пост Президента України, оскільки запитувана інформація належить до категорії інформації з обмеженим доступом відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Окрім того, ЦВК відмовила у задоволенні заяви кандидата на пост Президента України Шевченка І.А. щодо заміни його передвиборної програми, оскільки встановила відсутність правових підстав для такої заміни.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.