17:52 / 03.01.2019 Политика

ЦВК затвердила кошториси на 2019 рік за трьома бюджетними програмами

3 січня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія зареєструвава уповноваженого представника кандидата на пост Президента України Шевченка І.А. у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу Галабалу М.В. на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Окрім того, Комісія прийняла постанову "Про здійснення окружними виборчими комісіями з виборів Президента України попередньої оплати під час закупівлі товарів і послуг, необхідних для підготовки та проведення виборів Президента України 31 березня 2019 року", якою встановила розміри попередньої оплати на строк не більше одного місяця за умови, що такий порядок розрахунків передбачено відповідним договором про закупівлю.

Також ЦВК встановила форми фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України та затвердила порядок їх складання і проведення аналізу.

Затверджено Кошториси Центральної виборчої комісії на 2019 рік за трьома бюджетними програмами:

за бюджетною програмою 6731040 "Проведення виборів Президента України" на суму 2 млрд 354 млн 880 тис. грн.;

за бюджетною програмою 6731020 "Проведення виборів народних депутатів України" на суму 1 млрд 949 млн 620 тис. грн.;

за бюджетною програмою 6731050 "Функціонування Державного реєстру виборців" на суму 223 млн 539 тис. 600 грн.

Також затверджено Кошторис видатків Центральної виборчої комісії на підготовку та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року на суму 266 млн 30 тис. 808 гривень. 

Окрім того, Комісія затвердила Порядок контролю за правильним і цільовим використанням коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку та проведення виборів Президента України, народних депутатів України. Разом з тим зазначено, що ця постанова набирає чинності з моменту прийняття Міністерством фінансів України відповідного рішення.

Розглянувши відповідні клопотання, Комісія надала дозвіл Всеукраїнській громадській організації "ПЕРЕДОВІ ПРАВОВІ ІНІЦІАТИВИ", громадським організаціям "Свідома Громадськість" та "ЧЕРНІГІВСЬКА ПРАВОЗАХИСНА СПІЛКА" мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Також Комісія внесла зміни до складу територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів.

Комісія відмовила О. Загорському в задоволенні його запиту на інформацію щодо надання інформації про кількість виборців у селі Гатне Києво-Святошинського району Київської області на день проведення чергових місцевих виборів 31 жовтня 2010 року, оскільки ЦВК не володіє і не зобов’язана згідно з її компетенцією володіти запитуваною інформацією.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії