17:05 / 19.12.2018 Политика

2000 членів дільничних виборчих комісій пройшли спеціальні тренінги

За підтримки Центральної виборчої комісії та IFES Ukraine відбулося навчання членів дільничних виборчих комісій (ДВК) з питань організації підготовки та проведення перших і додаткових місцевих виборів, призначених на 23 грудня 2018 року.

У 30 тренінгах, які тривали у 13 регіонах України протягом восьми днів, з 12 до 19 грудня, взяли участь близько 2000 членів 665 ДВК, утворених для проведення зазначених виборів. 

Досвідчені фахівці, які пройшли відповідне навчання у Центрі управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК (Тренінговому центрі), ознайомили учасників тренінгів з порядком організації роботи ДВК напередодні та в день голосування.

Окрім того, тренери моделювали процес підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці та складання протоколу про такий підрахунок. При цьому використовувалися блок-схема процедури підрахунку голосів виборців, а також програмне забезпечення перевірки правильності заповнення протоколів ДВК, розроблене Координатором проектів ОБСЄ в Україні. Застосування під час тренінгів подібного моделювання допомогло членам ДВК набути певних практичних навичок, які стануть їм в нагоді в день голосування.

Навчання було організоване за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Британської допомоги (UKAID).

Загалом, протягом двох років проведено 318 тренінгів для членів територіальних і дільничних виборчих комісій із залученням 50 тренерів, які пройшли відповідну підготовку у Тренінговому центрі. За цей період тренінги охопили шість виборчих кампаній з організації та проведення перших місцевих виборів. При цьому навчання пройшли близько 14 тисяч осіб.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.