21:28 / 19.07.2017 Политика

Радикал Рибалка сховав в офшори свою паризьку квартиру

У 2015 році депутат від "Радикальної партії" Сергій Рибалка не вказав у власній декларації про доходи  (за 2014 рік) дані про наявність у нього квартири в Парижі. Тоді розслідування з цього приводу провели та опублікували журналісти "Радіо Свободи".  З того часу, пройшло 2 роки, однак політик продовжує приховувати своє іноземне нерухоме майно, тепер вже  в офшорах.

Так, у його декларації за підсумками і 2015, і 2016 року загадки про паризьке помешкання відсутні, хоча ще у 2015 році він особисто був його беніфіцаром.

Як відомо, квартира в Парижі у Сергія Рибалки з'явилася у 2014 році. За майже 1,4 млн. евро (1 363 000 євро) у самісінькому центрі французької столиці її придбала фірма під назвою VESTA ESTATE. Вказану компанію у 2014 році Рибалка та його батько заснували особисто.

При цьому, інформація про те, що Сергій Рибалка і його батько – власники французької фірми Vesta Estate, прямо вказана у виписці з офіційного реєстру комерційних компаній Франції. (фото)

У цьому ж реєстру вказано, що Сергій Рибалка та його батько залишалися кінцевими бенефіціарами елітної нерухомості в Парижі до середини червня 2015 року. У липні ж, структура власності змінилася. Новими засновниками французької Vesta Estate, на яку записані апартаменти в Парижі, стали дві офшорні фірми – Adosida Incorporation Limited та Isaola Incorporation Limited. Директором Vesta Estate стала рідна сестра матері Сергія Рибалки – Ольга Кривохатько.

Додамо, що серед помічників нардепа С. Рибалка також наявна людина із прізвищем Кривохатько. Олег Кривохатько, окрім цього, є ще й представником в Україні офшорної компанії Lagrion Limited. Ця структура свого часу була проміжним власником торгової марки  Red City. А під нею у Росії випускають та продають смажені фісташки, які повністю аналогічні  українському продукту Red (який випускає сімейна корпорація Рибалок S. Group).