17:37 / 28.05.2015 Политика

Альперін та Палиця хочуть залишити корупційні схеми на Одеській митниці – джерело

Представник з Одеси повідомив, що Альперін домовився з керівником ДФС України щодо зайняття вакантної посади Устименком.

Ігор Устименко, 1956 р. н., розглядається на призначення на посаду керівника Одеської митниці ДФС.

Про це Багнету повідомило джерело в Одеській митниці.

"За інформацією від представника з Одеси, дана кандидатура погоджена з губернатором Одеської обласної адміністрації Ігорем Палицею, який і далі планує поставити «своїх» людей на митницю. Устименко Ігор Іванович буде технічною людиною Альперіна, який змінить Передерія (очільника Одеської митниці , якого нещодавно було звільнено  з посади)", - розповіло джерело.

Також, за його словами, представник з Одеси повідомив, що Альперін домовився з керівником ДФС України щодо зайняття вакантної посади Устименком. "Палиця та Альперін, розуміючи що після гучних заяв щодо фактів корупції на Одеській митниці їм не вдасться зберегти посаду за Передерієм, ухвалили рішення поставити «свою» людину задля контролю над контрабандою в регіоні, використовуючи зв’язки та тиснучи на заступника голови Фіскальної служби Константина Ликарчука. Підтвердженням причетності Устименка до корупційної «банди» є те, що він тривалий час (з 1995 року по 2003 рік) працював з Передерієм на Бориспільській та Київській митницях", - інформувало джерело.

"Сподіваємось, що участь Палиці в цьому процесі не буде пітдверджена", - прокоментував цю інформацію Багнету народний депутат України Максим Поляков.