16:23 / 26.05.2015 Политика

Парламентар вимагає $300 тисяч від українського ЗМІ за наклеп

Провокаційні матеріали в ЗМІ почали з’являтися у медіа одразу ж після виїзного засідання Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» в Одесі.

Народний депутат України Максим Поляков сьогодні подав позовну заяву до суду на інтернет-видання «Версії» за наклеп про отримання хабара від одеських контрабандистів.

Про це Багнету повідомила прес-служба народного депутата.

"Вимагаю відшкодування моральної шкоди у розмірі $300 тис. за захист честі, гідності та ділової репутації. Кошти підуть на реформування митної служби України", - цитує прес-служба слова політика.

М. Поляков вважає, що важливо знайти замовника матеріалу та притягти його до відповідальності, адже "такі дискредитаційні дії свідчать лише про одне – нам вдалося зламати корупційну схему на Одеській митниці".

"Провокаційні матеріали в ЗМІ почали з’являтися у медіа одразу ж після виїзного засідання Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» в Одесі та виявлення фактів багатомільйонної контрабанди, - розповів Поляков. - Спочатку медіа повідомляли, що в.о. начальника Одеської митниці Володимир Передерій пропонував мені $300 тис. за «мовчання». Тепер з’явилася інформація, що така ж сума надійшла від одеських контрабандистів за дискредитацію керівництва митниці. Але, як ми бачимо, корупціонерів звільняють, відкривають кримінальні провадження, а контрабанду - зупиняють".

"З боку замовних медіа-матеріалів спостерігаємо посилання на невідомі джерела, а заяви про корупційні дії на Одеській митниці підкріплені конкретними кримінальними провадженнями та викритими фактами контрабанди, - стверджує політик. - Принципова боротьба з корупціонерами як на Одеській митниці, так і в усіх державних органах буде продовжена. Такі приклади є показовими, адже вся Україна спостерігає за тим, як корупціонери не бажають прощатися зі злочинним життям".

"Я разом з командою «Депутатського контролю» будемо послідовним у своїх діях і не збираємось зупинятися у боротьбі з корупціонерами, які обкрадають український народ", - пообіцяв Поляков.

Нагадаємо, у квітні прокуратура Одеської області відкрила кримінальне провадження проти в.о. начальника Одеської митниці Володимира Передерія за ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем). Згодом його звільнили з посади.

18 травня на Одеській митниці співробітники Міністерства внутрішніх справ України провели 11 обшуків окремих фіктивних підприємств, службових приміщень, відділів митного оформлення та навіть домашніх адрес посадових осіб на предмет приховання товарів від митного контролю на суму 1,5 млрд гривень. Серед головних підозрюваних – екс-начальник митниці Володимир Передерій та впливовий бізнесмен, який може мати пряме  відношення до зловживань з розмитненням товарів, Вадим Альперін.