14:37 / 14.05.2013 Политика

На цьому тижні чекаємо на нових «тушок»! (прізвища і ганьба)

Про це повідомляє один із відомих політтехнологів в Україні  заступник глави Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий. За його інформацією, саме на цьому тижні знімуть свої маски чергові «тушки».  Ось, що він повідомляє  на своїй офіційній сторінці в Фейсбук:

«Отже, на цьому тижні будуть нові тушки. Хто конкретно — точно стане відомо в четвер-п’ятницю. Завтра на засіданні ВР жодного новотушкованого прізвища ми не почуємо, оскільки регіоналам важливі голосування за євроінтеграційні законопроекти. Тому парламентська більшість уникатиме конфліктів. Сміх і сльози — риги стали палкими «євроінтеграторами», їм справді вона потрібна, бо це єдиний шлях до незалежності внутрішньої олігархії від російського бізнесу, який однозначно переміг би у війні капіталів — відтак лише геополітичним вектором влада може врятувати олігархів. Щодо прізвищ потенційних тушок. Є велика ймовірність, що ними стануть наступні персонажі: Фаєрмарк, Дзендзерський, Донець, Бурбак, Петренко, Павелко, Купрейчик. Всі з фракції «Батьківщина». Цікаво, що на цей раз говоритиме Яценюк? Багато моїх знайомих голосували за «Батьківщину». Задоволені?».

Про названих Лозовим депутатів пише інтернет-видання tv-pravda.com.

Щодо першої персони то ця інформація пройшла в ЗМІ, ще 25 квітня. Ось, що пише місцевий одеський сайт  Odessit.ua: «Сегодня в СМИ прошла информация о том, что фракцию ВО «Батькивщина» покинет одесский нардеп, заместитель главы облорганизации «Фронта Змин», совладелец «Стальканата» Сергей Фаермарк. Об этом сообщил глава комитета по вопросам свободы слова и информации Верховной Рады Николай Томенко. В принципе, исход Сергея Фаермарка скорее закономерен. Как производственник, как экономист Сергей Фаермарк не может долгое время заниматься играми в полит-шоу под названием «Вставай, Украина!». Это – политик дела, прагматик, а не производитель популистских лозунгов.

Но, если выход Сергея Фаермарка из фракции «Батькивщина» состоится, то вряд ли он уйдет из политики, хотя бы местной. Поскольку с 2009 года он, вместе со своим партнером по бизнесу, председателем Одесской облорганизации «Фронта Змин», совладельцем «Стальканата» Владимиром Немировским, проделал колоссальную работу в области партийного строительства, в том числе по поглощению Одесской областной организации «Батькивщина». А один раз поняв, что политика – это такая тонкая вещь, которая не видна простому глазу, полностью уйти из нее уже невозможно».

Щодо другого «зайця» із того ж вагону пана Дзензерського, то він ще місяць тому мав наміри  непомітно відійти від своїх обіцянок і покинути ОО. Про його плани на майбутнє одним із перших вже повідомляв відкрито Олег Ляшко.

Тетяна Донець, політик, яка полюбляла ходити в футболці із зображенням ув’язненої ЮВТ, за інформацією пана Лозового, здається, вже її ніколи не одягне. Красунчик Бурбак, «любимец» українського жіноцтва теж вже на валізах? 

Павло Петренко, свого часу увійшов в п’ятірку тих осіб, які найбільше написали законів для України, здається, саме таких людей і бракує в партії ПР, комусь потрібно ж і писати, тому Павло Петренко в самий «зайчик»…

Народний депутат України Купрейчик, здається, з самого початку була відданою партії Регіонів. Давайте поглянемо  трішки в недалеке минуле : «За Ирину Купрейчик проголосовали 25620 избирателей округа или 34,1% от общего числа пришедших на выборы. За Григория Дашутина проголосовали 23244 избирателя или 30,88%.» ЇЇ виборчу компанію таємно здається й фінансувала ПР, А ось і маленька розв’язка по Андрію Павелко , ще не встиг вийти  із ОО, а вже повернув собі посаду, і має неабиякі привілеї в бізнес-інтересах.  «Нардепу-оппозиционеру на Днепропетровщине опять дали возглавить отделение НОК»

А ось телеканал ICTV повідомляє, що певних  персон, із вище перерахованих, вже мали наміри «просто  попросити» з ОО за вагомі порушення у голосуваннях, зокрема  не голосування за відставку уряду Азарова.   «Згідно з положенням про фракцію, оголошено попередження семи депутатам, які не проголосували за відставку уряду», — повідомило джерело у фракції «Батьківщина» після засідання фракції в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

Із  такою «незламною» позицією в ОО за рік може залишитися лише Власенко депутат без мандату і адвокатського посвідчення та  ЮВТ (за решіткою!)...