20:40 / 20.05.2024 Политика

Експерт про закінчення легітимності президента: Є рішення Конституційного Суду від 15 травня 2014 року

Якщо голова ВР Стефанчук «тикає» легітимністю Зеленського, нехай прочитає рішення Конституційного Суду від 15 травня 2014 року.

Про це заявив політолог Володимир Цибулько в ефірі програми NEWSROOM, таким чином зазначаючи, що після 20 травня
президент Зеленський втратить легітимність.

«З 20 травня все просто. Є ж рішення Конституційного суду від 15 травня 2014 року, то нехай Стефанчук візьме та його прочитає!», - переконує Цибулько.

За словами політолога, Україна перебуває в стані умовної «розтяжки», адже плануються важливі події для нашої країни в тому числі: і саміт миру, і саміт НАТО, а також вибори до ЄС, після яких буде діалог з приводу вступу України до ЄС.

«Але якщо Стефанчук упевнений, що дії влади сприяють зближенню України з Європейським Союзом, то я глибоко  сумніваюся», - зазначає Цибулько.

Політолог навпаки, запевняє, що дії українського уряду призведуть до того, що Україна ще більше віддалиться від умовних «відкритих дверей» до ЄС та НАТО, зважаючи на те, що вони порушують усі процедури, показуючи, що в Україні немає демократії та верховенства права.

Цибулько наголошує, що Стефанчуку «світить» не крісло спікера, а лава підсудних.

«Цей «чувак» на голому місці уявив, що він рабовласник народних депутатів. У парламентаризмі немає директорів парламенту, усі парламентарі рівні! Він лише координатор!», - підсумував Цибулько.