10:43 / 04.04.2024 Политика

Немає жодної причини надсилати війська Фінляндії в Україну, – Стубб

Фото: Александр Стубб/Marina Takimoto

Фінський президент Александр Стубб заявив про відсутність причин для відправки війск країни в Україну. Гельсінкі допомагає Києву у протистоянні широкомасштабній агресії рф, зокрема, надаючи оборонну і політичну підтримку.

Про це йшлось під час спільної прес-конференції президентів України та Фінляндії Володимира Зеленського та Александра Стубба у Києві 3 квітня.

– Немає жодної причини для Фінляндії надсилати війська в Україну. Ми підтримуємо Україну всіма можливими способами в цей момент, – заявив Стубб.

Як приклад Стубб зазначив, що Фінляндія надає Україні допомогу не лише сьогоднішнім підписанням безпекової угоди та виділенням вже 23-го пакета допомоги, а й політичною підтримкою на шляху до НАТО.

Він також звернув увагу на важливість, щоб країни умовного Заходу, зокрема Європа та США, сфокусувались на тому, що вони можуть "реалістично зробити" для підтримки України.

– Для мене це виглядає шляхом надання Україні озброєння, боєприпасів, надання тренування, і надання Україні шляху до членства в ЄС та НАТО, – зазначив Стубб.

Раніше BAGNET повідомляв, що зволікання Конгресу Сполучених Штатів Америки у питанні допомоги Україні прямо впливає на ситуацію на полі бою.

Підготував: Сергій Дага