10:05 / 01.04.2024 Политика

Джонсон пообіцяв поставити на голосування допомогу Україні, – глава комітету Конгресу США

Фото: Майк Тернер/Reuters

Спікер Палати представників США Майк Джонсон пообіцяв поставити на голосування питання фінансування допомоги Україні. Це відбудеться після повернення Конгресу з великодніх канікул.

Про це сказав голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер, повідомляє ABC News.

– Спікер зробив дуже чіткі заяви про те, що коли ми повернемося, це буде наступним головним питанням порядку денного. Після того, як ми щойно ухвалили всі законопроекти, які фінансують федеральний уряд, я вірю, що це матиме переважну підтримку в Конгресі, і ми покладемо законопроект на стіл президента,– сказав Тернер.

Конгресмен зазначив, що спікер Джонсон дав зрозуміти, що він підтримує Україну, як безпосередньо українському президенту Володимиру Зеленському, так і публічно.

– Він публічно зробив ці заяви, а також генсекретарю НАТО, – зазначив конгресмен.

Палата представників США має повернутися з великодніх канікул вже 9 квітня. Тернер висловив сподівання, що Конгрес США зможе схвалити допомогу Україні до того, як Палата представників знову піде на канікули з 22 квітня.

– Звісно, ​​це моя надія. Президент Зеленський ясно дав зрозуміти спікеру Джонсону, що ми перебуваємо в критичній точці. Директор ЦРУ та міністр оборони, всі чітко дали зрозуміти, що ми перебуваємо на критичному етапі, який починає впливати не лише на моральний стан українців, які воюють, але й на їх здатність воювати. Путін це знає. Очевидно, ми не можемо дозволити Путіну перемогти, – зазначив Тернер.

BAGNET нагадує, Конгрес США обговорює надання додаткової допомоги Україні з осені 2023 року. У січні 2024 року поставки американського озброєння було припинено. У лютому Сенат США схвалив ініціативу щодо виділення понад $95 млрд на допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Палата представників поки не голосувала з цього питання.

Підготував: Сергій Дага