10:05 / 27.03.2024 Политика

У Держдепі США озвучили позицію щодо атаки українських дронів по російських НПЗ

Фото: Telegram/ASTRA

Позиція Сполучених Штатів стосовно атак України на російські нафтопереробні заводи (НПЗ) полягає в уникненні заохочення українських сил ударів за межами своїх кордонів.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Меттью Міллер на прес-брифінгу 26 березня.

Журналісти запросили представника Держдепу прокоментувати недавні повідомлення в пресі, що США закликали Україну припинити удари по російських НПЗ.

– Я не буду говорити про конкретні розмови, але наша позиція з самого початку цієї війни завжди полягала в тому, що ми не заохочуємо і не підтримуємо завдавання Україною ударів за межами її власної території, - сказав Міллер.

На запитання, чи відбувались конкретні дискусії про атаки на російські НПЗ, речник ухилився від прямої відповіді, зауваживши, що американська позиція є добре відомою українському уряду і "це не те, про що вони б не знали".

Раніше BAGNET повідомляв, що США закликали Україну припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру через побоювання перед можливим зростанням світових цін на нафту та бензин, що може негативно вплинути на переобрання президента Джо Байдена. Це стало відомо з повідомлення Financial Times.

Підготував: Сергій Дага