14:31 / 26.03.2024 Политика

У Польщі з'явиться нова вертолітна авіабаза на кордоні з Україною

Фото: gov.pl

У Польщі, у місті Свідник Люблінського воєводства, неподалік кордону з Україною, буде створено нову авіабазу. Там будуть знаходитись вертольоти на постійній основі. Про це повідомляє Міноборони Польщі.

Так, 25 березня в аеропорту Любліна віце-прем’єр-міністр Польщі, міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш підписав лист про наміри про співпрацю між Міністерством національної оборони та Люблінським воєводством.

– Ми щойно підписали лист про наміри між Міністерством національної оборони та містом Люблін, Люблінським воєводством та Люблінським аеропортом у зв’язку з інвестицією, запланованою тут Збройними силами Республіки Польща - розміщення постійної вертольотної авіаційної бази Сухопутних військ тут у Свіднику, в Люблінському аеропорту, яка обслуговуватиме потреби Збройних сил Польщі, – зазначається у повідомленні.

За словами, міністра оборони, ця постійна база буде розташована на площі 100 гектарів, яка з'явиться в рамках угоди між Міністерством національної оборони та партнерами з місцевого самоврядування.

Підготував: Сергій Дага