11:21 / 18.03.2024 Политика

Навіть після путіна росія буде загрожувати Європі, – глава МЗС Латвії

Фото: Кріш’яніс Каріньш

Глава Міністерства закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш вважає, що, навіть коли російський диктатор володимир путін зійде з політичної сцени, імперські претензії рф, які нині руйнівним чином проявляються в Україні, продовжуватимуть загрожувати Європі.

"Європі доведеться мати справу з небезпечною Росією на довгий час, а імперіалістичні амбіції РФ переживуть Путіна", - вважає Каріньш, пише The Telegraph .

Він зауважив, що з погляду НАТО, Європі ще довго доведеться мати справу із проблемною та небезпечною російською федераціїю.

"Навіть після закінчення цієї війни - а всі війни зрештою закінчуються - ми все одно матимемо проблему у РФ, яка не буде безпосередньо пов'язана з правлінням Путіна", - зазначив Каріньш.

На думку міністра, смерть російського опозиціонера Олексія Навального в колонії минулого місяця та фіктивні президентські вибори у рф цими вихідними лише підкреслюють цей суворий факт.

"Ми не бачимо жодних ознак того, що в РФ є якийсь рух, який би висунув лідера, що сповідує просвітницькі, ліберальні ідеї. У найближчому майбутньому цього взагалі не передбачається",- каже глава МЗС.

Каріньш наголосив що саме постійна загроза зі Сходу вимагає від НАТО сильної та прозорої політики стримування.

Раніше BAGNET повідомляв, що Китай провів переговори з НАТО щодо України.

Підготував: Сергій Дага