11:59 / 12.03.2024 Политика

НАТО не є стороною конфлікту: Столтенберг розповів, чи планує Альянс відправляти війська в Україну

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Навіть якщо країни НАТО вирішать окремо відправити війська в Україну, це вплине на рішення Альянсу не відряджати своїх солдатів.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Sky News.

"НАТО не планує відправляти війська в Україну, і НАТО не є стороною конфлікту, як і союзники по НАТО", — сказав Столтенберг.

Водночас він зауважив, що навіть якщо країни НАТО вирішать окремо відправити війська в Україну, це вплине на Альянс в цілому, оскільки його члени пов’язані договором про колективну оборону.

На запитання, чи президент Франції Еммануель Макрон зробив помилку, кажучи про "стратегічну неоднозначність" щодо можливого розгортання західних військ, Столтенберг відповів, що "важливо, щоб ми консультувалися та мали спільний підхід до цих важливих тем, оскільки вони мають значення для всіх нас".

Як повідомляв BAGNET, раніше з’явилась інформація, що НАТО може відправити свої війська до України. Так, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що вони почули прохання Володимира Зеленського про посилення підтримки Києва, однак консенсусу щодо відправлення військ НАТО поки що немає.

Згодом більшість країн НАТО виключили відправлення військ в Україну – зокрема такі великі гравці, як Німеччина, Британія і США.

Підготував: Сергій Дага