11:02 / 08.03.2024 Политика

У питанні підтримки України не повинно бути "черноних ліній", – Макрон

Фото: president.gov.ua

Президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі 7 березня з лідерами політичних партій заявив, що у питаннях підтримки України не повинно бути жодних обмежень. Про це повідомляє видання Le Monde з посиланням на учасників зустрічі.

За словами лідера партії "Європа. Екологія-Зелені" Марін Тондельє, під час зустрічі Макрон заявив, що у володимира путіна "немає жодних обмежень", а рамки, які союзники України встановлюють самі собі, дають посії перевагу.

"Позиція Франції змінилася: червоних ліній більше немає, обмежень більше немає", - заявив Макрон.

Лідер "Французької комуністичної партії" Фаб'єн Руссель та лідер "Національного об'єднання" Жордан Барделл заявили, що зі сказаного Макроном випливає, що обмежень чи червоних ліній у питаннях підтримки України з боку Франції більше немає.

"Президент дуже серйозно говорив про необхідність швидкої мобілізації додаткових ресурсів для боротьби з російською загрозою в Україні", - заявив депутат Бертран Панше.

Інший неназваний учасник зустрічі розповів, що в ході зустрічі Макрон описав сценарій просування російської армії "у бік Одеси чи бік Києва", який "міг би ініціювати інтервенцію".

Представники партій описали французького президента як "готового завтра вступити у войовничу ескалацію, яка може бути небезпечною".

Підготував: Сергій Дага