08:30 / 07.03.2024 Политика

Україна та Греція почали готувати двосторонню угоду про гарантії безпеки

Фото: president.gov.ua

Греція та Україна розпочали підготовку двосторонньої угоди щодо безпекових гарантій. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з грецьким прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом.

"Сподіваюся, що невдовзі наші команди підготують угоду до підписання. Маємо зафіксувати в ній досягнутий рівень співпраці та підтримки на цей рік, а також і на наступні десять років — саме довготривала безпекова співпраця дає найкращі результати", – повідомив президент.

Зеленський додав, що в 2024 році країни також мають працювати над зменшенням здатності росії фінансувати агресію. За словами президента, потрібно посилювати санкції проти росії, допомагати українській обороні, обмежувати економічний потенціал країни-агресора, а також підтримувати роботу Міжнародного кримінального суду та протидіяти російській дезінформації.

BAGNET нагадує, що 24 лютого президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між двома країнами. Зазначається, що угода стане початком канадсько-українського стратегічного безпекове партнерство, яке визначає сфери для посилення двосторонньої співпраці в різних галузях, включно з обороною, стабільністю та стійкістю.

Також нагадаємо, що 24 лютого Україна та Італія також підписали двосторонню безпекову угоду. Це відбулося під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з очільницею уряду Італії Джорджею Мелоні.

Підготував: Сергій Дага