00:01 / 27.02.2024 Политика

Зеленський згадав про окупацію Криму десять років тому

Президент України нагадав, що цими днями в 2014 році відбувалась окупація Криму і визначалось, якою буде подальша доля міжнародної безпеки, міжнародних відносин. 

"Усе почалося саме з Криму – цей російський реваншизм, ця російська війна. І саме там, у Криму, російське зло має зазнати ключової поразки. Ми вже досягли значних результатів у Чорному морі. Працюємо для того, щоб досягти необхідних результатів у небі та на землі в Криму. І я вдячний усім партнерам, які допомагають", - зазначив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Президент додав, що на саміті у Парижі обговорювались потреби України - арсенали, здатність виробляти зброю, постачання зброї для України та безперервність підтримки.

"Все, що ми робимо разом для захисту від російської агресії, додає нашим народам реальної безпеки на десятиліття вперед. Бо кожна з російських втрат і кожен із російських програшів привчає і Росію, і будь-якого іншого супротивника Європи та загалом вільного світу – привчає, що агресія результатів не дає й не може дати. Співпраця та рішучість – це дві відповіді, які варто всім дати на питання про закінчення війни та наближення миру", - зазначив Зеленський.

Він також зауважив про те, що українці мають перемогти, адже це питання виживання нації.

"Ніхто нашій державі успіху не подарує. Це може бути тільки наша з вами спільна робота – максимально активна, максимально енергійна, кожного дня й без пауз", - підсумував він.

Підготувала: Ніна Петрович