09:46 / 26.02.2024 Политика

Угода про гарантії безпеки з США стане однією з найсильніших, – ОПУ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Переговори про безпекову угоду зі США ще тривають, однак є підстави вважати, що вона стане однією з найсильніших. Про це повідомляє "Суспільне" та "Ми-Україна".

За словами заступника керівника Офісу Президента України (ОПУ) Ігора Жовкви, між Україною та США вже відбулися два раунди переговорів щодо безпекової угоди.

"На сьогодні робота триває, ми не коментуємо про перебіг переговорів, про якісь дедлайни, але побачите, що це буде одна з найсильніших угод. Закладаємо механізми, щоб ця угода, так само як і інші, працювала 10 років. Єдиною можливістю її скасування може бути вступ України до НАТО раніше", – розповів Жовква.

Водночас керівник ОПУ Андрій Єрмак заявив, що безпекову угоду зі США, ймовірно, підпишуть після того, як Конгрес ухвалить допомогу для України, але, скоріше за все, до саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться у липні.

"Ціль в тому, щоб кожна угода була дійсно сильною, мала свою родзинку для кожної країни, тому тут не питання часу, а питання якості та результату", – заявив Єрмак.

Підготував: Сергій Дага