22:51 / 21.02.2024 Политика

Справжній поляк ніколи не вдарить ножем у спину сусіда, який бореться за свободу, – Еліза Дзвонкевич

Генеральна консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич рішуче засудила дії польських фермерів на польсько-українському кордоні, перепросила “Україну у стані війни”, акцентувавши, що не вірить у те, що це справа рук “справжніх” її співгромадян.

Про це йдеться в дописі дипломатки у Facebook.

“Я не можу вдавати, що не бачу цих ганебних дій Польщі на польсько-українському кордоні. Прошу вибачення у вас, дорогі українські друзі. Те, що відбувається, не може бути справою рук моїх співгромадян “.

Згадуючи про події Варшавського повстання, вона зазначила, що думала, що лише росіяни, які відмовили у посадці літакам союзників з допомогою для Варшави, можуть поводитися так ганебно.

“А що сьогодні роблять “польські” фермери й транспортники? Я не вірю, що вони поляки… Справжній поляк ніколи не вдарить ножем у спину сусіда, який бореться за свободу. Справа не у вимогах, а у формі протесту. Сором і ганьба. Прошу вибачення у воюючої України, вибачте”, – зазначила дипломатка, додавши зворушливу картину, яка, вочевидь, символізує спорідненість та близькість країн.

Польські фермери з 9 лютого блокують дороги майже в трьох сотнях міст та містечок країни. Серед них і шість пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. 18 лютого аграрії, які протестують проти українського імпорту, почали блокувати залізничне сполучення з Україною та викрикувати провокативні гасла.

Підготувала: Ніна Петрович