18:50 / 19.01.2024 Политика

Мазепа прокоментував своє затримання і подякував небайдужим

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Бізнесмен та засновник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа подякував усім за підтримку та розповів суть справи.

"Перше, із "російського сліду" в цій справі – хіба що деякі російські слова, які я почув при затриманні. Але то на їх совісті.

Друге, підозра стосується виділення якоїсь земельної ділянки на 2,4 га. Хтось там порахував, що ця операція завдала збитків державі на 7 мільйонів гривень. Кажуть, виділили з порушенням законодавства. Чому прийшли до мене – не ясно, бо я нікому ніяких державних ділянок не виділяв. Відповіді на питання, чи затримали тих, хто виділяв, я не отримав.

Третє, прокурори просять як запобіжний захід для мене заставу в розмірі 700 млн грн. Не 700 гривень, не 700 тисяч гривень, а 700 мільйонів гривень. І ще 500 млн грн за мого брата. Тобто, як мінімум 1,2 мільярда гривень за справу, де нібито збитки становлять 7 мільйонів. З цифрами у них біда: уявляю, які у них були шкільні оцінки з математики. Які у них оцінки були з гуманітарних наук, дізнаємося вже скоро: засідання суду має початися сьогодні о 12:00", - йдеться в заяві бізнесмена.

Повідомили: Ніна Петрович