11:27 / 30.12.2023 Политика

Німецька опозиція знову закликає Шольца надати Україні ракети "Таурус"

Фото: Ракета "Таурус"/gettyimages

У відповідь на масовані російські удари по Україні політик найбільшої опозиційної німецької партії Християнсько-демократичний союз Норберт Реттген наполягає на збільшенні поставок зброї в Україну. Про це повідомляє Tagesschau.

"Росія знову накриває Україну хвилею терору і свідомо спрямовує свої атаки проти цивільного населення. Німеччина має нарешті надати зброю, яка дозволить Україні знищити склади зброї та лінії постачання за лінією фронту: Taurus", – заявив політик.

Віцепрезидентка Бундестагу Катрін Герінг-Екардт від Зелених заявила про нові "російські воєнні злочини". Вона закликала до подальшої солідарності з Україною.

Лідер лівих Джанін Вісслер в інтерв’ю інформаційному агентству AFP заявила про "нелюдський напад" на цивільне населення.

"Ці безрозсудні атаки повинні бути негайно припинені", – зажадала вона. Але вона також закликала до "нового дипломатичного наступу з метою сприяння переговорам про припинення вогню".

Політик з питань оборони від Вільної демократичної партії Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн розкритикувала заклики до мирних переговорів у нинішній ситуації. "Росія все ще хоче знищити Україну. Ми не можемо цього допустити", – попередила вона.

Раніше повідомлялось, що Німеччина може відновити виробництво ракет Taurus у найкоротші терміни.

Як повідомляв BAGNET, поки Німеччина утримується від передачі Україні далекобійних ракет Taurus, бо побоюється прямої конфронтації з рф. Це рішення підтвердив і посол Німеччини в Україні Мартін Єгер. Він заявив, що уряд у Берліні наразі не постачатиме Києву далекобійні ракети Taurus.

Підготував: Сергій Дага