20:57 / 25.12.2023 Политика

Правляча партія не хоче бути відповідальною за мобілізацію в Україні

Військове керівництво внесло запит про мобілізацію 500 тисяч військових і Кабмін повинен був 25 грудня подати у Раду відповідний законопроєкт, повідомив в Telegram лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Сьогодні уряд мав би внести законопроект щодо мобілізації, над яким він працює на прохання військових. Сподіваюся, колеги з Кабінету Міністрів найближчим часом закінчать свою частину роботи. Бо відсутність цього законопроекту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про "Дію" і т.д.Алгоритм роботи не змінився. Військове командування внесло запит на мобілізацію 500 тис. військових. Уряд розробляє правила", - написав нардеп.

За його словами, парламент очікує готовий документ, який можна буде обговорювати на комітеті Ради: "Військові потребують вирішення своїх проблем. Суспільство хоче почути відповіді на усі чутливі питання".

Арахамія також згадав про президента Володимира Зеленського, який "вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах": "Просто набрати нових людей і не вирішити проблеми тих, хто служить зараз, - не вихід".

Підготувала: Ніна Петрович