12:18 / 13.12.2023 Политика

Конгрес, імовірно, відкладе питання допомоги Україні до наступного року, - ЗМІ

Фото: Джон Корнін/thehill.com

Швидше за все, Конгрес США відкладе розгляд законопроекту щодо допомоги Україні та забезпечення безпеки кордону США до наступного року. Про це повідомляє The Hill.

Сенатор-республіканець Джон Корнін, член керівної групи лідера республіканців у Сенаті Мітча МакКоннелла, висловив припущення, що додаткове фінансування для України може бути відкладено до 2024 року. Він стверджує, що до 25 грудня неможливо досягти згоди з питання безпеки південного кордону США.

На запитання, чи залишився час у цьому році для досягнення угоди щодо реформи охорони кордону та військової допомоги Україні, Корнін відповів "Ні". Зараз Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл стверджує, що прийняття цього законопроекту до Різдва буде "практично неможливо". Він також закликав президента Байдена активніше взяти участь у переговорах, які зараз застрягли.

"Усе, що я сказав, - навіть якщо б ми досягли угоди, розробити її, провести через Сенат, провести через Палату представників до Різдва практично неможливо. Це не означає, що це не важливо", - наголосив Корнін. 

BAGNET нагадує, 12 грудня президент США Джо Байден оголосив, що Сполучені Штати виділили Україні допомогу в розмірі 200 млн доларів.

Підготував: Сергій Дага