14:50 / 05.12.2023 Политика

Україна отримає безповоротну допомогу від Словенії

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Словенія надасть Україні 1,5 млн євро на гуманітарне розмінування. Відповідну угоду підписали 4 грудня 2023 року в Любляні. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

За умовами угоди, кошти будуть надані ще цього року на безповоротній основі.

Кошти допоможуть забезпечити саперів Державної служби з надзвичайних ситуацій. та Державної спеціальної служби транспорту необхідним індивідуальним захистом, обладнанням та технікою для розмінування. Також вони допоможуть пришвидшити очищення території нашої країни від вибухівки та збережуть життя й здоров’я багатьох українців, зазначили в пресслужбі.

Україна прагне у тісній співпраці та діалозі з партнерами розробити довгострокові рішення та започаткувати проєкти, які не лише задовольнять нагальні потреби, але й закладуть основу для тривалого співробітництва в цій сфері, додали в Мінекономіки.

На сьогодні Україна є найзамінованішою країною світу. Потенційно небезпечною вважається майже третина території — близько 174 тисяч квадратних кілометрів. Уряд України ставить собі за мету повернути в господарську експлуатацію протягом 10 років 80% цих територій.

Підготував: Сергій Дага