13:15 / 05.12.2023 Политика

Греція організує конференцію з питань відновлення України

Ілюстративне фото з відкритих джерел

В Афінах 15 лютого 2024 року відбудеться міжнародна конференція з питань відновлення України із залученням грецького бізнесу.

Про це під час візиту до Києва оголосив спеціальний уповноважений МЗС Грецької Республіки з питань України Спиридон Ламбрідіс.

За словами Ламбрідіса, серед ключових питань, які розгляне конференція в Афінах, є підготовка плану відбудови України за участі європейських агентств та українського уряду.

Також учасники обговорять інституційний механізм для долучення бізнесу до проєктів відбудови України й можливості співробітництва в окремих галузях – будівництво, транспорт, логістика, енергетика, технології, IT, консалтинг, охорона здоров’я “за участі представників грецьких та українських торгово-промислових організацій”.

Окремо спецпредставник грецького МЗС нагадав про намір Афін відкрити в Одесі спеціальний офіс з питань відбудови Одещини.

Раніше BAGNET повідомляв, що Греція заявила про готовність надати альтернативний маршрут для українського зерна через свої північні порти Салоніки та Олександруполіс. Зазначають, що цю пропозицію зробив міністр закордонних справ Йоргос Герапетрітіс на неофіційній зустрічі голів МЗС країн ЄС у Києві 2 жовтня.

Підготував: Сергій Дага