17:07 / 29.11.2023 Политика

Порошенко програв у суді Зеленському

У справі про так звані "плівки Медведчука", Петро Порошенко вимагав оприлюднити інформацію про бізнес-зв’язки з колишнім народним депутатом і кумом президента країни-агресора, цдеться у постанові Великої палати Верховного суду від 19 жовтня 2023 року.

Йдеться про слова Зеленського, який в одному з інтерв`ю сказав, що "з терористами, сепаратистами торгував, заробляв разом з п`ятим президентом", "ймовірно разом з колишнім президентом вони це робили і заробляли".

На думку Порошенка, чинний президент ухилявся оприлюднити в повному обсязі наявну у нього публічну інформацію, отриману від СБУ, розвідувальних органів та інших осіб щодо нього.

"Тому позивач звернувся до адміністративного суду з вимогами визнати протиправною бездіяльність президента України, яка полягає у неоприлюдненні згаданої в інтерв`ю публічної інформації, а також зобов`язати відповідача оприлюднити цю інформацію, що становить суспільний інтерес", - зазначається у постанові.

Верховний суд відмовив у задоволенні позову, із чим позивач не погодився і подав апеляцію на це рішення до Великої палати Верховного Суду.

Та, своєю чергою, змінила рішення суду першої інстанції лише у мотивувальній частині, а у в іншій частині рішення було залишено без змін. Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.

Підготувала: Ніна Петрович