15:09 / 29.11.2023 Политика

Блокада кордону з Україною: Туск звинуватив уряд Польщі у бездіяльності

Фото: ua.depositphotos.com/

Бездіяльність уряду Польщі у ситуації з блокуванням кордону не можна вибачити, оскільки таким чином ми ставимо під загрозу польсько-українські відносини та не дбаємо про польські інтереси.

Про це заявив напередодні у Сеймі лідер Громадянської платформи Дональд Туск на зауваження журналістів про те, що його уряду доведеться зіткнутися з цією проблемою через два тижні, повідомляє PAP.

Він запевнив, що цим питанням вже займається, зустрічається з експертами та політиками.

"Також сьогодні пообіді у нас буде брифінг з питання перевізників і протесту на українському кордоні", – додав Туск.

Він розкритикував нинішній уряд, який, на його думку, міг хоча б удати, що займається реальними проблемами.

"Цей уряд ставить нас усіх у дуже складну ситуацію. Партія Право і справедливість, Моравецький і Качинський фатально, дуже по-дилетантськи, непрофесійно і до того ж цинічно розіграли українську карту. На початку, коли це було доречно, вони демонстрували радикально проукраїнську позицію, повністю забуваючи про польські інтереси", – пояснив він.

За його словами, з Україною треба жити у дружбі, дбаючи водночас про польські інтересами, проте “вони повністю цим знехтували, а коли зрозуміли, що це розлютило людей, почали розігрувати антиукраїнську карту, а згодом взагалі відвернулися від проблеми на кордоні”.

Із 6 листопада польські вантажні перевізників блокують три автомобільні пункти пропуску на кордоні з Україною (Ягодин – Дорогуськ, Краківець – Корчова і Рава-Руська – Гребенне).

Підготував: Сергій Дага