12:37 / 21.11.2023 Политика

Ми не можемо дозволити Україні програти, - міністр фінансів США

Фото: Джанет Єллен

Підтримка України має вирішальне значення для Джо Байдена та національної безпеки Сполучених Штатів. Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, пише "Голос Америки".

Глава американського Мінфіну прокоментувала можливість прийняття Конгресом пакету допомоги Україні та Ізраїлю на суму $106 млрд. За її словами, вона не може прогнозувати, чи буде документ схвалено вже цього року, але рада тому, що Конгрес не допустив шатдаун, у разі якого було б призупинено роботу уряду.

"Справді важливо, щоб цю допомогу було надано і Ізраїлю, і Україні. Ми не можемо дозволити Україні програти битву в тилу, їй бракує грошей, щоб утримувати шкільних вчителів та працівників екстрених служб, коли країна доблесно б'ється на полі бою. Україна повністю залежить від нашої допомоги", – розповіла Єллен.

Глава Мінфіну вважає, що США повинні приєднатися до європейських партнерів, які готові надати Україні допомогу на суму 50 млрд євро впродовж наступних чотирьох років, оскільки ця допомога має вирішальне значення для національної безпеки Америки.

"Якщо росія виграє цю війну в Україні, то наступного разу можемо побачити, як вони нападають на нашого союзника НАТО. Ми маємо зупинити це", – зауважила Єллен.

Підготував: Сергій Дага