14:31 / 15.11.2023 Политика

В G7 відзначили запуск реформи в Україні

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Посли "Групи семи" після першої зустрічі Дорадчої групи експертів привітали запуск реформи Конституційного суду України. Про це посли "Великої сімки" написали у "Твіттері".

Посли заявили, що вітають успішний запуск реформи КСУ завдяки першій зустрічі Дорадчої групи експертів.

Дорадча група експертів сприяє тому, щоб кваліфікація суддів КСУ відповідала їх ролям. Ми підтримуємо зусилля України щодо реформування судової системи відповідно до її європейського шляху.

Перше засідання Дорадчої групи експертів, яка має брати участь в оцінюванні моральних якостей і компетентності кандидатів на посаду суддей КС, відбулося у неділю 12 листопада 2023 року.

На ньому Дорадча група експертів ухвалила два ключові рішення, необхідні для початку її роботи – обрала голову та секретаря, а також затвердила Положення про Дорадчу групу експертів.

Дорадча група експертів складається з шести членів та шести заступників.

BAGNET нагадує, 8 листопада Україна офіційно отримала позитивний висновок Єврокомісії щодо членства. Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова передала прем’єр-міністрові України Денису Шмигалю звіт Єврокомісії. У ньому міститься рекомендація про початок вступних перемов.

Підготував: Сергій Дага